Thursday, July 11, 2013

Bila ada seseorang menyakitkan hati kita..Allah hantar dan temukan dengan orang2 yg bole buat kita hepi :)

hamboiii...panjang beno tajuk entry aihhhhh.....

tapi betul la ayat tu ann.... azie sendiri dah merasai...

kita ni jenis yang suka ketawa.... kadang2 kita ketawa untuk sembunyikan sedih dalam hati
tapi kali ni...azie ketawa dengan ikhlas..bukan nak sembunyikan sedih lagi dah..
tapi ketawa hasil daripada orang yang buat kita ketawa...
bila kita sunyi...kita mudah ingat benda-benda yang akan menyedihkan...
So, Allah hantar orang-orang yang boleh buat kita gembira sebab DIA tak mau kita sedih..

Sayangkan Allah dengan kita :)

sejak keja ni...belom ada lagi istilah tension (Alhamdulillah)...
niat hati nak mulakan hidup baru...memang baru sungguh la bila...
sorang yang pegi Allah gantikan sekaligus dengan 4 orang abang...
memang pelawak...pandai jaga hati...amik berat...semua2 lah...(terasa macam bodek pulak)
memang dorang banyak buat azie ketawa.....
xletih la dok layann kerenah azie soqang ni...
apa yang mintak semua jawapan "YA".... uii baguihhhh
ahahhahahha...azie kadang2 jadi pendengar misteri dekat wechat.....dok mengekek gelak dengaq depa punya telatah...hahahha

sebnarnya nk share pagi tadi punya cerita

maklum la baru balik dari berkubang kat laut...sah2 burn skettt

ingtkan orang pompuan ja yang takut muka burn...depa dok risau muka depan burn...kekeke

alahaiiiii..lawak la hampa

Wednesday, July 10, 2013

monkey beach part ii


holla...holli...... dekat nak balik da oh....nak balik da....
nak p bazar ramadhan...yeay!!...
lapaq ayaq..penat berkocak perot dok gelak...tengok pic monkey...
eh...tengok pic p monkey beach tu.......hahahaha
kenangan yang terbaik 2 bulan cek keja sini.....hala.....kawan senget2 gak....
jom kita kenai ngan depa....weheeee...



ni k'o0oon nama dia....dia ni hantu deqeyan...kohkohkoh...
dah bocoq rasia....dia alah kepada banyak benda..patut la kurus ngatttt....
benda yang dia paling suka....spek mata silau dia.....gosok x maw2...syg sangat..


ni pulak...ketua trip...tukang perap ayam terbaik...~!!
yang belakang tu??...yup...adik kembar dia.....kekekeke....
depa wat testimoni bedak thanaka.....bek tu pamie len cikit....
hahhaa...dak2...tu abg bot....dia punya minat kat abg tu sampai nk snap pic skali la...gaya pon nak sama....hahaha



haaaa...ni pojieeeeee...... diala penyelamat keadaan...sentiasa wat orang ketawa...padahal benda tu dia cakap biasa ja.....
kami ni gelang terguling2 la...


ni pulak emi.... sama ja macam pojie.... tapi dia lebih byk tersenyum....
dia MR.Safety kat tempat kami keja....tengah cari calon..kalu nk habaq na...hehehhe

manusia tambahan.....hehe



dua belah kiri di belakang...dan 4 gadis comei di depan.....penyeri suasana...haha
yang baju ijau tu sangat la rajin ok....wat keja pantas gilerrrrr..
hat baju biru tu lak....kalau dia gelak...yg wat aku rasa nk gelak jugak...comey bunyi dia...

yg 4 depan tu toksah kata pa....memang terbaikk..hahhaaha

aktibiti kami...


kita sebagai perempuan annn...sonok la p ngan abg ramai2...nak tengok la keheroan depa..
cett....nak wat BBQ..nk nyala arang pon....amik masa punya la lama....eh..lama ka???..
rasanya tak nyala langsung...kikiki...


meluat tengok....gaya ja lebih...padahal...cettt~!!!!!!
ni bukti sebenarnya keyy....

hem...monkey beach...tapi monyet tadak.....hahhaa....

gila tadak....masa dok men bola lam ayaq....depa pakat mai serbu....
sek bek la....cek x larat dah....kaki x sampai..kekekkeke
ni....erm...ni...erm.....erm..hahaha


akhirnya...berangkat pulang.....uihhh.....letey...lenguh habeh aih...


apa yang penting...semuanya terbaik.....
baru kenal macam bertahun kenal woo....

okeh kita plan next trip....

oh...thanks abg driver hantar kami...co-pilot pon sama lah....

kenangan terindah... part 1 (pengenalan saja)

jom p singapore!!!

jom p indonesia!!

jom p vietnam....~~~ ok SET!!

last2 kita p Monkey Beach, Penang...wakakkakakka...xpala...langkah pertama...ann..annn

oleh kerana aku sorang ja adik perempuan yang join trip ni...

aku ajak geng seangkatan...adik + 2 lagi housemate...yabedabeduy..samat depa nk ikot..

YANG LAGI BESTNYA...siap amik dekat rumah okay....sangat bagus..dok ulang- alik...

trip yg sangat best...bajet RM30 je weiiii...

jom layan pic la..bosan cakap byk..posa ni...keqing yaq liyoq..



masa tunggu nek bot nak p pulau nyet tu...hehehe


qamai2 ataihh bot.....


aktiviti kami....berBBQ....men bola lam ayaq...men tuju kasut...

BBQ x leh blah...orang laki x pandai bg menyala api pon...hohoii..


geng2 yang join trip ni...

hohohoohh...semuanya terbaek bak boboyboy...


yang ni geng2 tempat keja cek......segak ann depa...

depa punya dik...hohoohohoh


thanks semua...jom kita plan next trip....

apapun....kita baru sehari kenal.....dah angkat ibu jari....terBAEKKKKKKK!!

Wanita Bekerja.....hihihihi


Alhamdulillah......
setelah sekian lama aku menanam anggur yang langsung tak nampak buah dia...

(sedap gak anggur....oh~! first day puasa la.....selamat berpuasa yee....IKLAN SAT)

13 MAY tercatitla dalam diari hidup aku bergelar wanita bekerja...hehehehehe

berkat 3 kali aku send resume kat depa.....

pakai abg posmen...pakai email..

lagi 3 hari cukup la 2 bulan aku kat sini....sini tu kat mana??..mereng~!!...hehe

aku kerja dekat Area #Autocity#bukit tengah#


terbaik la keja sini...memang best....

maklum la aku ni...mulut potpet....

cina india semua aku balun ja....

tak payah tunggu sebulan dua aih.... aku yang pi kacau depa.....hehehe

dan...skang aku bahagia dengan geng2 tempat keja ni.....

hurm...hurm...suma laki~!... tak pa kan asalkan kita tau jaga diri...lagipun depa semua baik2...

dah macam abang sendiri....

kak dekat department aku ni pun....ok ja...gila2 macam aku jugak...

so, kesimpulannya memang best...

ohh..oh....lupa bos kami hat cute tu....

dah la cute....baik hati sangat...love u bos...thanks sebab pilih saya :)