Friday, March 7, 2014

Kekasih Abadi

Setiap kali ku bukakan mata
Hati tersentuh kau hiasi dunia
Syukur kerana Dia mendengar doa-doaku

(Alhamdulillah,Terima Kasih Ya Allah.... aku masih diberi kesihatan yang baik...)

Baru terasa nikmat percintaan
Indah dibuai beribu khayalan
Semua impian yang ku damba menjadi nyata

(Family...Kerjaya...Kereta...Moto....Simpanan...Handphone dan....... Mr Right)

Tak perlulah lagi ku bermimpi
Kini kau hadir dalam sedar mencintai
Untuk kekal sehidup semati

Dulu aku pernah berputus asa.... namun aku cuba sabar dan redho...
Ya...mungkin yang lepas bukan jodohku....
pengalaman yang lepas banyak mengajar segalanya....
namun..
hadir seseorang yang cukup buat aku rasa terlalu dihargai.....
Mungkin kah hati ni terbuka kembali atau sememngnya Dia Jodohku...

Tak perlulah ku memeluk angan
Kini kau ada erat di dalam dakapan
Padamu setiaku berjanji
Kekasih abadi

Skarang,
Apa yang Dia cuba lakukan...sememngnya pernah menjadi angan2ku...
Usaha dia...membuka hatiku....Alhamdulillah....

Jika ditakdirkan pergi bersama
Ambillah hembus nafas terakhirku
Agar tak merasa bagaimana hidup tanpamu

Sejak dia hadir...
Dia banyak mempermudahkan segalanya...

Bersama kita cekal membina
Sebuah istana yang terindah
Di sana kasih kita bersemadi

Saya terima awak dengan hati yang terbuka...
Ikhlas saya cakap...hati saya dah mula menyintai awak...
even x nmpk sbb saya sgt kasar orangnya...hehehe

awak terlalu menghargai apa yang saya beri...
walaupun, pemberian tu x se"gah" mana...
saya tahu awak seorang yang pntgkan "kualiti"..
tapi awak x pernah mengeluh...sbb awak tahu tahap kemampuan saya....

Terima Kasih...

Saya sendiri cukup terharu bila dapat semua gambar2 ni :-














HEHEHEHHE....TERIMA KASIH ..















Tuesday, February 25, 2014

Hanya aku...

Hanya Aku..... macam tajuk lagu hyper act tu kan.....
tapi ni bukannya soal CINTA.... (ada sikit ja kot).....

Antara X-HOUSEMATE aku masa study dulu....cuma aku ja yg masih "single"....aiyakkk

kalau setakat da kawen x apa...ni siap dah ada anak.......x boleh jadi ni.....hehe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bila hati dah pernah dilukai kita pun dah semakin malas nak layan hal2 remeh2 tu......tumpu kerja...

yupp...betul~!.... bila kita wat xtaw and bila kita redha dengan ujian yg lepas....(disakiti)...MR Right akan muncul...percayalahhhh...

Myb My Mr Right dalam perjalanan....InsyaAllah....

Wednesday, January 29, 2014

hampir terlewat tapi masih sempat

Selamat Hari Raya Boss......arghhh...bila bedepan dengan dia (boss)..selalu ja tersasul... bole pulak p ucap Selamat Hari Raya...nasib la aku ni jenis slumberrrrrr ja...hehehe

Sempena tahun baru ni nak jugak la update benda2 yang tahun lepas kan...apa yang kita target....ye x? (maklumla org baru dapat password blog)..haha

masa 2013 aku target nak..... kawin~!...oh tidakkkkk....

target nak keja...memandangkan aku baru grad and peganggur tegar masa tu... Bila dah dapat rezeki mula kerja dekat tempat skarang ni..... x kira la sesiapa pun mesti ada target sendiri kan....

walaupun aku baru nak menapak dalam dunia pekerjaan...aku tetap tekad jugak utk nakk....nak... memang nak ja apa yang nak..heeeeeeeee

2013 target nak...


  • KERJA : DONE
  • KERETA : DONE
  • MOTOR : DONE
  • HANDPHONE : ~_~

Target tu semua DONE tapi bila mai dekat handphone.....arghh...sedangkan antara semua tu la yang paling murah sikit kan....

Ada sejarah tersendiri bila rasa ralat nak bli fon baru...hak2.... jatuh 2 biji dlm lubang bijih...hihi

Alhamdulillah Ya Allah....semua apa yang Allah tentukan ada kebaikkan.... pernah bergelar "penganggur"..myb sebab tu la diri ni bersungguh2 dan bertekad...ceyyy.....

Satu lagi bila kita betul2 terluka....kita akan cuba berusaha untuk bangun semula dan buktikan yang kita tak lemah....

Skang masa untuk balas semula jasa mak abah....

Dengan keredhoan aku peroleh apa yang diimpikan... Done for 2013...


Alhamdulillah......and wishlist utk 2014....belum buat tapi macam nak dapat da...hihi atas berkat sabar dan redho...Allah temukan dengan my "wishlist 2014"...hihi....

Amin...

Alhamdulillah...Akhirnya~!!!!

Baru sedar yang skang nak sign in blog da lain..... kita ni dah la sign in pakai email yahoo....lama jugak la dok godek2 dalam google...Hari2 pendam ja apa yang nak tulis dalam blog tapiii.....bila sign in gagal....sign in...gagal...

Arghhhhhh..... dari semalam sampai ke pagi ni.....perghh......berkat usaha...dapat jugak....

dah la lupa email...lupa pulak passwordnya...dah tu jawab soalan tersalah la pulak...

nak dijadikan rezeki..... Alhamduluillah.... da bolee.....siap tukar siap2...yahoo ke gmail....

lepasni bole la merapu balik...ehhe~!...

yeay~!!....