Wednesday, April 30, 2014

Banyak jalan untuk kita mencari rezeki....terutamanya kalau nk mendirikan MASJID..InsyaAllah

Huwaaaaaa...menguap panjang....

Skarang ni kalau tak tido around pkul 2.00 A.M @ 3.00 P.M memang x sah!!
waktu2 keramat macam tu.....orang lain semua dah dibuai mimpi....
cek ni.....masih lagi gagah menjahit....hehe

Xapa...sabar...rezeki Allah nk bagi....

Alhamdulillah.....lepas bergelar cik tunang ni mula la terfikir untuk cari side income ...
nak cari duit tambahan untuk bergelar cik isteri pulak...hihihi

So, dengan gagahnya...mula melakukan PART TIME JOB....



hehehhe...x sangka jugak la.... akan menjahit.....hehehe plan sebenar nk jual kek....

disebabkan x suka benda yang nak kena sedia itu..ini....kena basuh pulak.....confirm sepah rumah...

Dapat ilham nk menjahit tudung ni sebelum bergelar cik tunang lagi..

Dengan keazaman dan tekad yang kuat..... Saya cuba!!...

hasilnya Alhamdulillah.....







Rezeki nak kawin......Amin.... :)

Thursday, April 24, 2014

Saat dinanti..... Cik Tunang Orang !!

Alhamdulillah.....

First Day kenal x sangka DIA orangnya......
Boss punya angkara buat dia jatuh cinta (katanya~~)

memang la agak terpengun......mata buka luas...mulut ternganga bila tengok dia present masa dalam meeting...

tapi xtau pulak dia la orangnya yg dalam FB!...dan dialah orgnya yang dalam EMAIL....

kadang2 cinta tu hadir secara kebetulan dan x disangka.....

Alhamdulillah...kini bergelar cik tunang...

Lama jugak kami berkawan secara sorok2.....hehe...sorry kawan2 yeeeeee..... terperanjat kan masa kami nak bertunang....

Alhamdulillah...budi pekerti dan tutur bicara dia sangat senang :)

Jom layan pic sat.....

Sya memang ANTI PINK!

ini CIK TUNANG SAYA PUNYA KEJA..... PINK!...OHHH...hehe

x sangka...saya pakai pink ...ewww...~~...hehe


ni dia.....semua hantaran buat sendiri..... sangat puas hati...
memang x pandai...xda skill... tapi best!.... terasa sangat happy kenduri tu hasil tangan kita sendiri....

dalam xmau pink...siap beli cadar PINK Hokayyyyy!...sebab uncle kedai tu turunkan harga kaw2 punya.....
ni buat sendiri jugak....hihi


persediaan...acececy....x sangka!.... thanks cik tunang... :)
ahahaha....ni hantaran sebelah cik tunang saye.....
hakhakhak...kan dah terkenaaa......saya bagi dia tema pink!....
kena p bli dekat kedai warna pink...
kesian dia....sorry awak....

family sebelah cik tunang plus kak2 opis yang comel2 belaka.....
mana cik tunang saya??.. pilih2..hehe
bakal mak mertua sayaaaaaaaaa........sangat ayu orangnyaa
macam ni perasaan rupanya ya.....
sangat la ketaq!..... menggeletar jari....
oh!...ku pikirin jari kiri...rupanya kanan...ahhahaha
sebelum tunang kami sukat jari kiri...so, jari kiri lebih kecil dari jari kanan...
hari bertunang tu masa nk sarung mak ngah ckp jari kanan....
so, berlaku perubahan saiz disitu...
tu yang tergelak2 sbb jari x muat...ehhehehe
Finally!...taraaaaaaaaaaaa...masuk pun!..hehehehe

* majlis ni x sebesar mana pun..... sebab ahli keluarga saya ramai sebab tu jari meriah sket kot...

cik tunang i love you...

thanks for everything ya.....

Friday, March 7, 2014

Kekasih Abadi

Setiap kali ku bukakan mata
Hati tersentuh kau hiasi dunia
Syukur kerana Dia mendengar doa-doaku

(Alhamdulillah,Terima Kasih Ya Allah.... aku masih diberi kesihatan yang baik...)

Baru terasa nikmat percintaan
Indah dibuai beribu khayalan
Semua impian yang ku damba menjadi nyata

(Family...Kerjaya...Kereta...Moto....Simpanan...Handphone dan....... Mr Right)

Tak perlulah lagi ku bermimpi
Kini kau hadir dalam sedar mencintai
Untuk kekal sehidup semati

Dulu aku pernah berputus asa.... namun aku cuba sabar dan redho...
Ya...mungkin yang lepas bukan jodohku....
pengalaman yang lepas banyak mengajar segalanya....
namun..
hadir seseorang yang cukup buat aku rasa terlalu dihargai.....
Mungkin kah hati ni terbuka kembali atau sememngnya Dia Jodohku...

Tak perlulah ku memeluk angan
Kini kau ada erat di dalam dakapan
Padamu setiaku berjanji
Kekasih abadi

Skarang,
Apa yang Dia cuba lakukan...sememngnya pernah menjadi angan2ku...
Usaha dia...membuka hatiku....Alhamdulillah....

Jika ditakdirkan pergi bersama
Ambillah hembus nafas terakhirku
Agar tak merasa bagaimana hidup tanpamu

Sejak dia hadir...
Dia banyak mempermudahkan segalanya...

Bersama kita cekal membina
Sebuah istana yang terindah
Di sana kasih kita bersemadi

Saya terima awak dengan hati yang terbuka...
Ikhlas saya cakap...hati saya dah mula menyintai awak...
even x nmpk sbb saya sgt kasar orangnya...hehehe

awak terlalu menghargai apa yang saya beri...
walaupun, pemberian tu x se"gah" mana...
saya tahu awak seorang yang pntgkan "kualiti"..
tapi awak x pernah mengeluh...sbb awak tahu tahap kemampuan saya....

Terima Kasih...

Saya sendiri cukup terharu bila dapat semua gambar2 ni :-














HEHEHEHHE....TERIMA KASIH ..















Tuesday, February 25, 2014

Hanya aku...

Hanya Aku..... macam tajuk lagu hyper act tu kan.....
tapi ni bukannya soal CINTA.... (ada sikit ja kot).....

Antara X-HOUSEMATE aku masa study dulu....cuma aku ja yg masih "single"....aiyakkk

kalau setakat da kawen x apa...ni siap dah ada anak.......x boleh jadi ni.....hehe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bila hati dah pernah dilukai kita pun dah semakin malas nak layan hal2 remeh2 tu......tumpu kerja...

yupp...betul~!.... bila kita wat xtaw and bila kita redha dengan ujian yg lepas....(disakiti)...MR Right akan muncul...percayalahhhh...

Myb My Mr Right dalam perjalanan....InsyaAllah....